banner112

kabar

Jinis ventilator sing digunakake kanggo macem-macem penyakit beda. Umumé, ventilator otomatis tingkat siji digunakake kanggo pasien kanthi ngorok; ventilator mode ST tingkat loro kanggo penyakit paru-paru. Yen pasien snoring sing luwih kompleks, bisa uga nggunakake ventilator Bilevel. Jinis ventilator sing digunakake kanggo macem-macem penyakit beda. Ana macem-macem mode saka ventilator sing ora invasi. Ing ngisor iki nerangake mode ventilator. Sampeyan bisa milih ventilator non-invasif sing cocog kanggo sampeyan miturut kahanan sampeyan dhewe.

Ventilator duwe mode CPAP, S, T, S / T, kayata:

1. mode ventilator CPAP: mode tekanan udhara positif terus

CPAP: Mode Tekanan Udara Positif sing Terus-Terkenal, Tekanan Laluan Positif sing terus-terusan, pasien duwe ambegan spontan sing kuat, ventilator nyedhiyakake tekanan sing padha ing fase inspirasi lan ekspresi kanggo mbantu pasien Mbukak saluran napas. Digunakake utamane kanggo pasien sing nandhang sindrom apnea obstruktif OSAS, napas spontan sing kuat, lan mung bantuan sethithik saka ventilator. Ora pemicu, ora ana sing ngalih, awak manungsa ambegan kanthi bebas, tekanan dikendhaleni kanthi tekanan tetep, lan tekanan fase inspirasi lan fase napas padha karo. Pernafasan sing dibantu (dhukungan tekanan yaiku 0) + kontrol tekanan minangka mode non-invasif sing luwih umum. Efek fisiologis padha karo PEEP (tekanan endapan eksposur positif): nambah volume residual fungsional, nambah kepatuhan; nyuda panggunaan daya inspirasi, nambah micu; njaga kahanan mbukak udhara ndhuwur.

2. mode S ventilator:

S mode ventilasi otonom Modal napas spontan --- mode napas spontan, pasien duwe ambegan spontan utawa bisa micu ventilator kanggo menehi ventilasi kanthi otonom, ventilator mung nyedhiyakake IPAP lan EPAP, pasien ngontrol frekuensi napas lan rasio inspirasi / wektu inspirasi otonom Kanggo pasien kanthi napas spontan utawa pasien sing apnea turu tengah. Pemicu ambegan spontan: ventilator lan frekuensi napas pasien diselarasake kanthi lengkap. Yen ambegan spontan pasien mandheg, ventilator uga mandheg nyambut gawe. Kontrol tekanan (tekanan pancet): njaga IPAP prasetel (tekanan positif saluran udara inspirasi) ing ventilator inspirasi, lan njaga presap EPAP (tekanan positif saluran napas udara) ing ventilator pengambilan yaiku arus aliran aliran, ambegan ambegan + tekanan ngontrol, lan minangka mode non-invasif sing umum.

ST3
ST1

3. T mode ventilator:

mode ventilasi wektu T Mod mode kontrol wektu-Timed, pasien ora duwe ambegan spontan utawa ora bisa micu ventilator kanggo menehi ventilasi kanthi mandhiri, ventilator kanthi ngontrol napas pasien, nyedhiyakake IPAP (tekanan udara jalur fase inspirasi positif), EPAP saluran udara phase Tekanan positif), BPM, Ti (rasio wektu inspirasi / rase eksposur). Cara iki utamane digunakake kanggo pasien sing ora duwe ambegan spontan utawa kemampuan napas spontan banget. Pemicu wektu: ventilator kerja kanthi frekuensi prasetel lan ora diselarasake kanthi ambegan spontan pasien. Kontrol tekanan (tekanan pancet): Ngramut IPAP prasetel (tekanan positif saluran udara inspirasi) ing ventilator inspirasi, lan njaga EPAP prapta (tekanan positif saluran napas) ing ventilator pernafasan tekanan wektu ganti: ngalih pernafasan + kontrol tekanan, dudu- mode invasif arang digunakake.

4. mode ventilator S / T:

autonomous/time ventilation mode S/T Spontaneous/Timed automatic switching mode --- Spontaneous/Timed automatic switching mode. When the patient's breathing cycle is less than the period corresponding to the backup ventilation frequency, it is in S mode; when the patient's breathing cycle is greater than the backup ventilation frequency, it is in T mode. Automatic switching point: the period corresponding to the backup ventilation frequency such as: BPM=10 times/min, breathing cycle=60 seconds/10=6 seconds, then the ventilator waits for 6 seconds, if the patient can trigger the ventilator within 6 seconds, the ventilator It is S working mode, otherwise it is T mode. This mode is the most commonly used and is used for various patients. a. The spontaneous breathing triggers when the spontaneous breathing frequency>preset frequency of the ventilator. The ventilator and the patient's breathing frequency are fully synchronized. The pressure control flow rate is switched. b. The spontaneous breathing frequency<time of the ventilator preset frequency. The ventilator triggers in advance. The set frequency working pressure control time switching assist/control breathing + pressure control is a commonly used non-invasive mode.


Post time: Jul-14-2020